Piia-Maaria Matkoski

Olen Piia-Maaria Matkoski ja olen työskentelen Etelä-Pohjanmaan piirin nuoriso- ja opiskelijatyöntekijänä.

Olen kotoisin Vimpelistä, Etelä-Pohjanmaalta. Sieltä lähdettyäni olen opiskellut Ryttylässä Raamattulinjalla kevään 2010 ja Ylivieskassa ammattikorkeakoulussa, josta valmistuin 2013 toukokuussa yhteisöpedagogiksi ja kirkon nuorisotyönohjaajaksi.

Opiskeluaikanani tutustuin mieheeni Mikkoon ja häitä vietettiin elokuussa 2011. Mikko on Vaasasta kotoisin ja hänen saatuaan seurakunnalta paikan nuorisotyöntekijänä 2012 marraskuussa, muutti hän Vaasaan ja aloin itsekin katsella töitä täältä päin. Syyskuussa 2013 aloitin Kansanlähetyksellä nuorisotyöntekijänä ja siitä on tultu tänne asti.

Itselläni näkynä on ollut jo toiminnassa mukana olevien nuorten ja opiskelijoiden varustaminen ja juurruttaminen ennen kaikkea Raamattuun ja seurakuntayhteyteen. Tärkeää on myös että nuoret voisivat löytää omat lahjansa ja oman paikkansa viedä Jumalan valtakuntaa eteenpäin. Myös yhteistyö seurakuntien kanssa on minulle tärkeää ja mieluista. Joillakin paikkakunnilla se on helpompaa, joillakin vaikeampaa. Suurena siunauksena on ollut se, että olen saanut jäädä ”kotikonnuilleni”. Monet alueen nuorisotyöntekijät ovat minulle ennestään tuttuja, koska nuorena tuli niin paljon liikuttua erilaisissa tapahtumissa, ja harjoitteluni koulusta olen tehnyt tällä alueella.

Heti työskentelyn aloitettuani huomasin esirukouksen tärkeyden. Vastavalmistuneena untuvikkona saappaat tuntuivat isoilta ja vastuualue suurelta. Monta kertaa mietin, että tästä ei muuten selvitä. Myönnettävä on, että ennen valintaani vakituiseksi rukoilin useamman kerran, että anna niiden valita joku muu. Kuitenkin lähetettyäni ensimmäisen rukouskirjeen ensimmäisen työviikon loppupuolella, huomasin seuraavana päivänä, että hei, ei enää tunnukaan niin pahalta, ehkä tästä jäädäänkin henkiin. Jumala teki heti alussa selväksi, etten tee tätä työtä yksin enkä edes Jumalan kanssa kaksin. Ilman esirukoustukea jäisi monta asiaa tekemättä, moni pelko ja jännitys kasvaisi liian suureksi ja omat voimat loppuisivat.

Jos haluat olla tukemassa työtäni rukouksin ja saada kerran kuukaudessa rukous- ja uutiskirjeen, voit laittaa sähköpostiini piia-maaria.matkoski@sekl.fi viestin, että haluat rukouskirjeen. Voit myös olla tukemassa työtäni taloudellisesti ja lahjoittaa sivun reunassa olevasta linkin kautta.

”Joka ottaa profeetan vastaan siksi, että tämä on profeetta, saa profeetan palkan, ja joka ottaa vanhurskaan vastaan siksi, että tämä on vanhurskas, saa vanhurskaalle kuuluvan palkan. Ja joka antaa yhdellekin näistä vähäisistä maljallisen raikasta vettä vain siksi, että tämä on opetuslapsi – totisesti: hän ei jää palkkaansa vaille.” Matt.10:41-42