Alta löydät ohjeistuksen siihen, kuinka pääset mukaan Zoomiin tietokoneellasi tai puhelimellasi. Suosittelemme asentamaan Zoomin koneelle hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkua.

Ohje Zoomiin liittymiseen tietokoneella:

Kun klikkaat Zoom-linkkiä sivulla KOHTAAMISPAIKKA, niin…

1. Näet selaimessa (Chrome, Edge, Firefox) ensin oheisen tekstin.

Voit halutessasi asentaa Zoom-sovelluksen koneellesi klikkaamalla linkkiä: ”Download Now”, mikä aloittaa sovelluksen lataamisen ja asentamisen tietokoneellesi. Hyväksy mahdolliset evästeet, tallenna asennustiedosto, avaa se ja hyväksy ohjelman asentaminen.

2. Ellet halua asentaa sovellusta tietokoneellesi, napsauta sinistä linkkipainiketta: ”Launch Meeting”.

Linkistä avautuu sama teksti, mutta nyt alhaalla on uusi rivi, joka alkaa: ”Having issues with Zoom Client?” Klikkaa sen perässä olevaa linkkiä: ”Join from Your Browser”.

3. Seuraavaksi avautuu kirjautumisikkuna ”Join a Meeting”

Kirjoita laatikkoon ”Your Name” oma nimesi ja laita rasti ruutuun ”I’m not a robot”. Kun laitat rastin ruutuun, eteesi avautuu kuvakollaasi, josta sinun pitää valita tietyt asiat esim. parkkimittarit.

Valittuasi oikeat asiat, klikkaa sinistä painiketta ”VERIFY” ja jos kaikki ovat oikein, klikkaa sinistä painiketta ”Join”.

4. Sinun pitää vielä lopuksi hyväksyä palvelun ehdot ja yksityisyyskäytäntö klikkamalla sinistä painiketta ”I Agree” ja olet mukana Zoom-tapaamisessa.

Zoom-ohjelman alareunasta löytyvät ohjainpainikkeet. Jos mikrofonin ja kameran päällä on punainen viiva, napsauttamalla niitä, viiva poistuu ja näin saat äänesi kuulumaan ja kuvasi näkymään muille osallistujille.

Ohje Zoomiin liittymiseen puhelimen sovelluksella

Voit ladata ja asentaa puhelimeesi maksuttoman Zoom Cloud Meeting -sovelluksen Play-kaupasta (Android) tai Appstoresta (iPhone), jonka jälkeen liittyminen onnistuu sen kautta etukäteen ilmoitetulla ID:llä tai klikkaamalla linkkiä sivulla KOHTAAMISPAIKKA.

Zoom-tapaamiseen osallistutaan käyttämällä ”Join with internet audio” -vaihtoehtoa, jos sellaista tarjotaan. Sinun täytyy antaa myös Zoom-sovellukselle lupa käyttää puhelimesi kameraa ja mikrofonia.

Kuva: Unsplash/Gabriel Benois
Share This