Opetuslapsen identiteetti

12.3.2020

Jokaisen Jeesuksen seuraajan sydämestä löytyy kaikkein tärkein asia, jotta maassamme voisi syntyä Jumalan valtakunnan liikehdintää. Jos kieltäydymme näkemästä ja ymmärtämästä tuota potentiaalia, joka meissä on, me estämme Jumalan valtakuntaa leviämästä emmekä edes tajua sitä. Mikä tuo asia on? Se on se salaisuus, josta Paavali kirjoittaa kirjeessään Kolossalaisille:

”Hän on tahtonut antaa heille tiedoksi, miten häikäisevän kirkas on tämä kaikille kansoille ilmaistava salaisuus: Kristus teissä, kirkkauden toivo.” (Kol. 1:27)

Meidän tulisi ymmärtää syvästi, että Kristus meissä, on kirkkauden toivo tälle maailmalle. Ellemme käsitä tätä, kirkko tai seurakunta ei poikkea millään tavoin Lions Clubista tai Punaisesta Rististä. Kristus meissä on voimallista ja se on todellakin kirkkauden toivo kaikkialla siellä, missä me elämme, olemme ja toimimme.

Paavali avaa Kolossalaiskirjeessään Jeesuksen opetuslapsen identiteettiä laajemminkin – sitä, kuka hän on Kristuksessa. Paavali luettelee useita asioita, joista tulemme osalliseksi uskoessamme Jeesukseen. Näitä ovat mm. toivo, Jumalan armo, hengellinen viisaus ja ymmärrys, Jumalan ja hänen tahtonsa tunteminen, voima ja väkevyys, perintöosa, sovinto ja rauha (Kol. 1:1-22).

Vaikka me olemme Kristuksessa, se ei tarkoita automaattisesti sitä, että nämä Jumalan jo meille lahjoittamat asiat olisivat meille todellisuutta. Jotta voisimme oppia tuntemaan todellisen identiteettimme Jumalan lapsina, meidän tulee lukea Raamattua päivittäin rukoillen, että Pyhä Henki kirkastaisi meille, keitä me olemme Kristuksessa. Ja että hän näyttäisi meille, kuinka voisimme ojentautua Jumalan sanan mukaan niin, että se näkyisi kauttamme muillekin ihmisille. Eletään sanaa todeksi – ei ainoastaan lueta tai puhuta siitä.

Kun ymmärrämme, että Kristus meissä on kirkkauden toivo tälle maailmalle, me alamme myös nähdä itsemme ja toinen toisemme hengellisenä perheenä, jolla on missio. Huomaamme, että kyse ei olekaan enää kerran viikossa tapahtuvasta kokoontumisesta, jossa työntekijät tekevät työn meidän puolestamme, vaan että jokainen meistä on kutsuttu ja varustettu Jumalan työhön. Koska meissä on jo Jumalan valtakunnan mittaamaton voima, meidän ei tarvitse miettiä niinkään sitä, kuinka saisimme sen leviämään, vaan sitä, mikä estää meitä, ettei sen vaikutus pääse leviämään. Elä elämäsi arjessa rohkeasti opetuslapsen elämäntapaa todeksi sillä tavoin, ettei yhdenkään lähelläsi olevan ole mahdollista olla kuulematta evankeliumia ja kokematta Jumalan radikaalia rakkautta.

Kristus sinussa on kirkkauden toivo!

PS. Mitä jos lukisit Kolossalaiskirjeestä pari lukua joka päivä loppumaaliskuun ajan? Kuukauden lopussa olisit lukenut sen kymmenen kertaa läpi ja uskon, että Pyhä Henki tulisi puhumaan voimallisesti todellisesta identiteetistäsi. Ota sitten vaikka yksi identiteetin osa-alue ja mieti, miten voisit elää sitä todeksi käytännössä viikon aikana. Otatko haasteen vastaan?

Niemelä Kai

piirijohtaja

kai.niemela@sekl.fi

+358 44 595 7351

Share This