Rukouslähteitä

30.1.2022

Rukous on hyvä ja hieno asia. Rukous on yksi tapamme kommunikoida Jumalamme kanssa. Mutta kuinka kommunikoit sellaisen kanssa, joka ei vastaa sinulle? Mietin tuossa syksyn puolella vahvasti sitä, että Jumala on kovin hiljaa kanssani. Jouduin hetkittäin siihen tilanteeseen, että mietin, kuinka voin tehdä työtäni, jos minulla ei ole mitään sanottavaa Jumalasta, jos Jumala ei puhu enää minulle. Oli monta rukousta, jotka tuntuivat katoavan avaruuden ja arjen hälyyn ja taustameluun. Keittiöremontti ja perhe veivät vahvasti aikaani, ja Jumalakin tuntui menneen minusta kauas.

Me työntekijät olemme joskus hyviä olemaan sellaisia pohjattomia rukouskaivoja. Pyydämme rukousta työmme ja perheidemme puolesta, ja se on hyvä asia. Kuitenkin rukouspyyntömme voivat jäädä monesti niin ympäripyöreiksi, että jos joku tulee meiltä kysymään, että onko Jumala vastannut, niin emme edes muista, mihin hänen olisi pitänyt vastata. Kun yritämme mahduttaa rukouksiin kaiken, menetämme mahdollisuuden nähdä tarkkoja vastauksia. En haluaisi itse olla vain pohjaton rukouskaivo, vaan haluaisin ennemminkin olla rukouslähde, joka on synnyttämässä lisää rukousta.

Nyt vuoden alusta, kun lapset ovat menneet hoitoon ja vaimokin on päässyt töihin, niin tilanne on ollut aivan toinen. Jumala on puhunut vahvasti asioista monissa tilanteissa ja monien ihmisten kautta. Huomaan, että Jumala puhuu meille usein hiljaisuudessa ja rauhassa. Jos meillä ei ole aikaa Jumalalle, ei Hän sitä meiltä myöskään väkisin ota.

Moni rukoukseni oli kohonnut kuitenkin Jumalan eteen ja Herra vastasikin niihin. Syksyllä minulla ei ollut aikaa jäädä kuuntelemaan vastausta. Syksyn kiireissä huusin, pyysin ja anoin Herraltani asioita. Kuitenkaan en ollut valmis odottamaan, mitä Herra puhuisi, koska minulla ei ollut aikaa odottaa, koska päivissäni ei ollut tilaa pysähtymiselle.

Jumalan kanssa tärkeintä on, että sinulla on suhde hänen kanssaan. Ei vain pyyntöjen ja anomusten lista ja kaavake. Oletko joskus keskustellut puolisosi kanssa illalla, vaikka tulevasta viikosta sillä tavalla, että listaat hänelle asioita, mitä odotat hänen tekevän ja sanot sen jälkeen hyvää yötä, kuuntelematta toista ollenkaan? Jumala tahtoo, että meillä on suhde häneen ja siksi meidän tulee ottaa aikaa siihen, että vietämme aikaa hänen kanssaan ja kuuntelemme häntä.

Toinen havaintoni rukouksesta oli, että Jumala toimii väkevästi, kun rukoilemme toinen toistemme puolesta. Haluan samalla myös mallintaa sitä, että saamme todella olla rukoilemassa toinen toistemme puolesta. Olen joulukuusta asti pitänyt rukouskalenteria, jossa rukoilen päivittäin ihmisten puolesta. Minulla on listalla 30 numeroa allekkain ja jokaisen numeron kohdalla on nimi. Sitten katson, monesko päivä tänään on, ja soitan hänelle, ja rukoilen hänen asioidensa puolesta. Toisten puolesta rukoillessa olen erityisesti saanut todistaa hienoja rukousvastauksia. On aivan mahtavaa, kun itse Jumala puhuu meille ja meidän kauttamme toisille. Me tiedämme olevamme Jumalan omat ja saamme tarjota itsemme Jumalan käyttöön ja Jumala vieläpä käyttää meitä.

Rohkaisenkin teitä jokaista: Tiedä, että olet Kristuksen oma ja että Jumala haluaa puhua sinulle ja myös sinun kauttasi. Luota ja laske sen varaan, että Jumala toimii, ja tarjoa itsesi Herran käyttöön. Itselle tuntui tärkeältä rukoilla ja sanoa nuo sanat ääneen. Tämän jälkeen ei ole kyse kuin siitä että otat pyörän sarvista kiinni ja opettelet ajamaan.

Kun rukoilemme toinen toistemme puolesta, se tekee näkyväksi, kuinka Jumalan valtakunta murtautuu tähän aikaan ja ympärillämme olevien ihmisten elämään. Ota rukouskalenteria käyttöön! Minä yksin rukoilen kuukaudessa 30 ihmisen puolesta, mutta jos 10 muutakin innostuu rukoilemaan, rukoilemme jo 300 ihmisen puolesta kuukausittain. Jos 30 ihmistä innostuu, rukoilemme jo 900 ihmisen puolesta. Olisitko sinä yksi heistä, jotka innostuvat? Saisiko sinunkin ympärillesi syntyä rukouslähde?

Siitä vedestä, jota minä annan, tulee hänessä lähde, joka kumpuaa ikuisen elämän vettä. Joh.4:14

Kuva: Unsplash/Prizilla du Preez
Share This