Voit edistää lähetystä, herätystä ja Raamatun tuntemista niin Suomessa kuin ulkomaillakin tekemällä testamentin, jossa Etelä-Pohjanmaan Evankelisluterilainen Kansanlähetys on kokonaan tai osaksi edun saajana. Varallisuutesi käytetään rukouksella ja Jumalan antamalla viisaudella tarvittaviin kohteisiin. Kiitokset Taivaan Isälle lahjastasi.

Testamentin tekeminen on merkityksellinen päätös ja on tärkeää, että se laaditaan oikein. Testamenttia voi myös aina muuttaa. Jokainen testamenttilahjoitus käsitellään luottamuksella ja ammattimaisesti. Kerromme lahjoittajalle avoimesti työstä ja toiminnan rahoituksesta.

Testamenttia on hyvä säilyttää laadinnan jälkeen sellaisessa paikassa, mistä se varmuudella löytyy kuoleman jälkeen. Testamentti tulee löytyä aina alkuperäisenä eli kopiot eivät ole päteviä. Testamenttia ei tarvitse rekisteröidä samalla tavalla kuin esimerkiksi avioehtosopimusta eikä sellaisesta edellytyksestä ole laissakaan säädetty. Turvallisen ja varman säilytyspaikan löytäminen jää siis aina testamentin tekijän vastuulle.

Turvallisin paikka testamentin säilyttämiseen lienee pankin tallelokero tai pankin tarjoama asiakirjasäilytys, josta testamentti varmuudella löytyy testamentintekijän kuoleman jälkeen. Pankki saa nimittäin automaattisesti tiedon henkilön kuolemasta Väestörekisterikeskuksesta ja pankki lähettää ilmoituksen heillä olevasta asiakkuudesta vainajan viimeiseen osoitteeseen. Näin perilliset saavat tiedon asiakkuudesta ja osaavat sitten selvittää, mitä asiakkuuteen sisältyy. Perunkirjoitusta varten pankki laatii asiakkuusilmoituksen, josta ilmenee myös mahdollisen tallelokeron olemassaolo.

Minkä ikäisenä voi tehdä testamentin?

Testamentti on syytä tehdä hyvissä ajoin. Parempi ajoissa kuin liian myöhään. Testamentin voi tehdä jokainen täysi-ikäinen ja oikeustoimikelpoinen. Testamenttia voidaan päivittää aina elämäntilanteen ja omien arvojen mukaan. Jos testamentti on tehty vaikka 30-vuotiaana ja nyt olet 60-vuotias, on elämäntilanteissa ja arvoissa varmasti tapahtunut niin paljon muutoksia, että testamentti vaatii päivitystä. Hyvänä ohjenuorana pidetäänkin, että elämäsi tärkeitä asiakirjoja on syytä tarkastella vähintään 5 vuoden välein.

Kuva: Pexels/Matthias Zomer
Share This